Del

Nei til Atomvåpen, Norske Leger mot Atomvåpen og ICAN Norge lanserer 26. september en rapport om Norge og atomvåpenforbudet, på Kulturhuset kl. 8.30-9.30. 

7. juli i fjor ble det vedtatt et internasjonalt forbud mot atomvåpen av 122 land i FN. Norges regjering har sagt at de ikke vil signere, etter oppfordring fra USA og NATO. Men flertallet på Stortinget har bestemt at spørsmålet må utredes nærmere. Rapporten vi har bestilt skal svare på spørsmålene Stortinget vil ha svar på: hva atomvåpenforbudet innebærer for Norge, hvordan det står i forhold til andre rettslige forpliktelser og hva som vil bli konsekvensen dersom Norge stiller seg utenfor.

Rapporten er skrevet av de tre forskerne Gro Nystuen, Kjølv Egeland og Torbjørn Graff Hugo fra Folkerettsinstituttet.

Program:
- Velkommen
- Forfatterne presenterer rapportens hovedfunn
- Stortingspolitikere og samarbeidspartnere kommenterer rapporten
- Spørsmål fra salen

Meld deg gjerne på arrangementet på Facebook. Lett servering fra kl. 8.15.

Velkommen!

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • iTromsøForsvarsministeren: – Nødvendig å tilby fasiliteter for atomubåteriTromsøMoxnes spurte også om hvilke garantier sivilbefolkninga vil ha for at det ikke er atomvåpen om bord i fartøyene som legger til. Til dette viser Bakke-Jensen til Bratteli-doktrinen fra 1975, der det heter at «vår forutsetning ved anløp av fremmede ...

  • iTromsøKrever svar om atomubåttillatelser i nordiTromsøTønsnes havn og industriområde ligger dessuten nær boligområder med betydelig sivilbefolkning og ferdsel. Risikoen for at de amerikanske fartøyene som vil bruke havna kan ha atomvåpen om bord, gir derfor ekstra stor grunn til bekymring, skriver Moxnes.

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • NVEMer vindkraft gjør det mulig å fase ut kullkraftNVEDen europeiske kraftproduksjon fra kull- og kjernekraft vil bli redusert som følge av politiske føringer og aldrende kraftverk. Også det nordiske kraftsystemet får en større andel fornybar og uregulerbar kraftproduksjon i 2030 enn i dag. Et slikt ...

  • Vi er ikke problemetNRKSe på Energiewende i Tyskland: Etter katastrofen med kjernekraft i Japan, bestemte tyske myndigheter seg for å kutte all kjernekraft. Resultatet ble en statsfinansiert solrevolusjon. Det er nettopp denne tenkningen som må inn i lille, rike Norge. Hvis ...

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA