Del

En tårevåt president for forhandlingene, ambassadør Elaine Whyte fra Costa Rica

 

Et overveldende flertall av FNs medlemstall har i dag vedtatt å forby atomvåpen.

Jubelen brøt ut i salen da avstemningsresultatet var klart.

 Det var sterkt å oppleve dette historiske øyeblikket her i FN, sier Erling Borgen, som sammen med Vidar Birkeland har representert NTA under sluttforhandlingene i New York.

– Spesielt sterkt var det at flere ofre for atomvåpen, både fra Hiroshima og fra Marshall-øyene var i salen, da  avstemningen fant sted.

FN-møtets president var Costa Ricas ambassadør  til FN, Elayne Whyle Gomez.

– Dette er en gledens dag, fordi dette vedtaket er en gave til fremtidens generasjoner og til humanismen, sa Costa Ricas ambassadør, da hun oppsummerte vedtaket.

Hun oppfordret atomstatene til å slutte seg til denne kampen for en atomfri verden.

– Det er en skam at Norge ikke er med på dette historiske vedtaket, sa overlevende fra atombombingen av Hiroshima i 1945, Setsuko Thurlow.

– Norge må slutte seg til. Et land som deler ut Nobels fredspris og kaller seg en fredsnasjon kan ikke stå på siden av dette, avsluttet hun til NTAs observatører i New York, Erling Borgen og Vidar Birkeland.

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • Venstre kjempet nobelprisvinneren inn i statsbudsjettetNRKDet er hele 15 000 atomvåpen i verden. Å ha en klar plan for nedrustning er viktig, og derfor har vi kjempet gjennom at ICAN international skal få plass i statsbudsjettet for neste år. Det sier stortingsrepresentant Abid Raja fra Venstre. Han er ...

  • Oberstløytnant: – Russiske atomvåpen kan dra Norge inn i hybridkrigNRKRussland vil da kunne ha ønske om bedre beskyttelse av atomvåpen på Kola, og atomvåpen ombord i ubåter i våre nære havområder, mot angrep fra amerikanske atomvåpen. Hybridkrig kan bli brukt for å presse Norge til å fjerne militære styrker nært ...

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • E24Strømprisen har steget 9 prosent det siste åretE24Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat er en viktig årsak til prisøkningen høy eksport av strøm som følge av uvanlig mye stans i svensk kjernekraft. Prisstigningen har også sammenheng med høyere kullpriser. Fortsatt er det slik at det er ...og mer »

  • Seks grunner til at oljeeventyret lar vente på seg i nordNRKDette kaster Kina inn i en posisjon som verdensledende innen vind, sol, kjernekraft ... og elektriske kjøretøy. Dette betyr mye, fordi Asia skal anslagsvis stå for mer enn 70 prosent av verdens olje- og gassimporteringen innen 2040. Torbjørn Kjus ...

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA